Search

Νέα ενεργειακά κουφώματα – Υψηλή ποιότητα ζωής & οικονομία

Δημοσιεύτηκε στις 18/07/2018

ενεργειακά-κουφώματα-αλουμινίου

Τα νέα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου χαρακτηρίζονται από ασφάλεια και ανθεκτικότητα.

Επίλεξε ανοιγόμενα ή συρόμενα τοποθέτησε τα σωστά και «κέρδισε» σε ηχομόνωση και θερμομόνωση !
Τα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου είναι πολύ ανθεκτικά και ασφαλή. Το υλικό κατασκευής τους είναι ανακυκλώσιμο, ενώ διαθέτουν υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα και τεχνικές. Προτιμώνται ιδιαίτερα και για μεγάλα ανοίγματα, λόγω της ανθεκτικής κατασκευής τους. Διαθέτουν σχεδιαστική ευελιξία. Μπορούν να διαμορφωθούν σε διάφορα σχέδια και να υποστούν επιφανειακές επεξεργασίες για ιδιαίτερες διακοσμητικές απαιτήσεις.
Τα συνθετικά κουφώματα είναι πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα του αλουμινίου, από κατασκευής θερμοδιακοπτόμενα και φιλικά προς το περιβάλλον. Επίσης, μετά από την αφαίρεσή τους ανακυκλώνονται εξ ολοκλήρου και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στην παραγωγή νέων συνθετικών προφίλ. Αποτελούν μία οικονομική λύση που δεν στερείται ποιότητας.
Η ηχομόνωση δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά ανάμεσα στα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου και τα συνθετικά.

Πρόσεξε τι θα επιλέξεις, ιεραρχώντας σωστά τις ανάγκες σου.

Υπάρχουν απλές συμβουλές επιτυχίας σχετικά με την επιλογή του κατασκευαστή, την τοποθέτησή τους και το γέμισμα των τζαμιών τους! Με σωστή αξιολόγηση μπορείς να γλιτώσεις το 20% απ’ τα έξοδα για θέρμανση και ψύξη. Το εξωτερικό περιβάλλον και η τοποθεσία μπορεί να απαιτεί συστήματα με ειδικές προδιαγραφές. Για παράδειγμα, σε περιπτώσεις διαμερισμάτων εντός πολυσύχναστων αστικών κέντρων, η επιλογή συστημάτων με καλή ηχομόνωση θα κρατήσει την φασαρία εκτός. Από την άλλη, παραθαλάσσια κτίσματα, λόγω των διαβρωτικών περιβαλλοντικών συνθηκών, απαιτούν ανθεκτικά συστήματα, όπως ανοδιωμένα κουφώματα αλουμινίου. Συζήτησε το συγκεκριμένο κριτήριο πριν την αγορά, ώστε να θέσεις όλες τις ιδιαιτερότητες της περιοχής σου και να αναγνωρίσεις καλύτερα τις ανάγκες σου.

1.Ιεράρχηση αναγκών
Επίλεξε βάσει θερμομόνωσης, ασφάλειας, εξοικονόμησης χώρου ή ηχομόνωσης.

2. Επιλογή κατασκευαστή και τεχνικού
Σιγουρεύσου ότι διαθέτει λύσεις που αρμόζουν στον εκάστοτε χώρο, πιστοποιητικά για τα κουφώματα (σήμανση CE) και ότι δίνει έγγραφη εγγύηση για την ανθεκτικότητά τους

3. Τοποθέτηση κουφώματος
Δώσε προσοχή στη θέση του κουφώματος.  Η έκθεση στον ήλιο, τα καιρικά φαινόμενα, η ανεμοπίεση και ο προσανατολισμός είναι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

4. Γέμισμα τζαμιών
Η χρήση τουλάχιστον διπλών τζαμιών είναι απαραίτητη για τη σωστή θερμομόνωση. Το διάκενο και το «γέμισμα» ανάμεσα τους, το πάχος και το είδος τους (π.χ. ενεργειακά υαλοστάσια) πρέπει να προβλεφθούν. Επίσης υπάρχει η επιλογή του γεμίσματος με argon για έξτρα μόνωση.

Μπορείς να επωφεληθείς από τη χρηματοδότηση του  «Εξοικονομώ»
Η αντικατάσταση κουφωμάτων βρίσκεται μεταξύ των παρεμβάσεων που είναι επιλέξιμες και από το νέο Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 και ως εκ τούτου χρηματοδοτείται από το κράτος. Λόγω της απαίτησης του προγράμματος για ενεργειακή αναβάθμιση, η παρέμβαση αφορά κατά βάση, αλλά όχι αποκλειστικά, σε θερμομονωτικά/ θερμο-διακοπτόμενα κουφώματα με διπλούς υαλοπίνακες. Επιλέξιμη είναι και η αλλαγή μόνο του υαλοπίνακα με την προϋπόθεση ότι επιτυγχάνεται ενεργειακή αναβάθμιση. Επιλέξιμη, επίσης, είναι η αντικατάσταση εξώπορτας σε μονοκατοικία και κουφωμάτων κλιμακοστασίου και φωταγωγού σε πολυκατοικία. Δεν συμπεριλαμβάνονται όμως «ανοίγματα» προς εσωτερικούς χώρους του κτιρίου θερμαινόμενους ή μη (π.χ. πόρτα διαμερίσματος). Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση εξωτερικών σκιάστρων και κινητών προστατευτικών εξωφύλλων στα ανοίγματα (παντζούρια, ρολά).

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει

  1. Ανοιγόμενα κουφώματα
    albio-205-efarmogi

Στα θετικά χαρακτηριστικά των ανοιγόμενων κουφωμάτων, συγκαταλέγονται οι υψηλοί συντελεστές θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και ασφάλειας, η ποικιλία των σχεδίων και το ότι δέχονται υαλοστάσιο, σήτα, πατζούρι και εξωτερικό ρολό, ακόμη και μετά την εφαρμογή τους σε ένα χώρο. Σε σχέση με το κόστος, είναι πιο οικονομικά από τα συρόμενα, περίπου κατά 100 ευρώ, λόγω απλούστερης κατασκευής και μικρότερης ταχύτητας τοποθέτησης. Ωστόσο, δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ανοίγματα μεγαλύτερα των δύο μέτρων.

  1. Συρόμενα κουφώματα
    albio-225-efarmogi

Το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της κατηγορίας αυτής είναι η εξοικονόμηση χώρου, καθώς ανοίγουν συρόμενα κατά μήκος. Έτσι αποτελούν ιδανική λύση για περιπτώσεις όπου η οικονομία χώρου είναι απαραίτητη, όπως τα μικρά διαμερίσματα. Χρησιμοποιούνται χωρίς προβλήματα σε μεγάλα ανοίγματα και δέχονται -όπως και τα ανοιγόμενα- υαλοστάσιο, σήτα, πατζούρι και εξωτερικό ρολό, ενώ παρέχουν πολύ καλή μόνωση.

 

 

 

 

 

Επένδυσε στην ενεργειακή αποδοτικότητα του σπιτιού σου, αντικατέστησε τα παλιά σου κουφώματα με νέα ενεργειακά και κάνε απόσβεση στους λογαριασμούς! Επιπλέον, θα έχεις ιδανικές θερμοκρασίες χειμώνα-καλοκαίρι και την άνεση που σου αξίζει! Προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα προιόντων για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στο χώρο σου και τις ανάγκες σου. Φυσικά, η έμπειρη ομάδα μηχανικών και τεχνικών είναι δίπλα σου σε κάθε βήμα για να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις το σωστό κούφωμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διαβάστε επίσης

Εξερευνήστε τα προϊόντα μας

elEL

Ψάχνεις ενεργειακά κουφώματα με το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ή και χωρίς;

Τώρα κερδίζεις X2!

— Με καθε αγορα κουφωμάτων δωρο ασφαλεια σπιτιου —

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα για να μάθετε περισσότερα για το αποκλειστικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας και πως θα το αποκτήσετε ΔΩΡΕΑΝ.