Search

Τα φθηνά κουφώματα αλουμινίου είναι ελλιπή και ακατάλληλα – Οι λόγοι για να τα αποφύγεις

Δημοσιεύτηκε στις 02/11/2022

φθηνά-κουφώματα

Ψάχνετε φθηνά κουφώματα για το σπίτι σας; Θέλετε να μάθετε τη σχέση ανάμεσα στο κόστος και την ποιότητα για τα κουφώματα αλουμινίου; Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες που διαμορφώνουν το κόστος παραγωγής και εγκατάστασης των κουφωμάτων ώστε να έχετε μια καλύτερη εικόνα και να διαλέξετε για το σπίτι σας οικονομικά κουφώματα, χωρίς να κάνετε εκπτώσεις στην ποιότητα.

Το κόστος των κουφωμάτων αλουμινίου διαφοροποιείται σε κάθε περίπτωση: Ανάλογα με το είδος (απλά, θερμοδιακοπτόμενα), με το έργο (τοποθεσία), τη δυσκολία τοποθέτησης (νέα κουφώματα, αποξήλωση παλαιών), τον τύπο του κουφώματος (ανοιγόμενα, συρόμενα), το υλικό κατασκευής (κουφώματα αλουμινίου, κουφώματα PVC), το πλήθος των κουφωμάτων. Μια σειρά ακόμα παραγόντων που συνυπολογίζονται είναι οι μηχανισμοί, το χρώμα, το είδος των εξωφύλλων (ρολά, παντζούρια), τα ρετάλια που χρησιμοποιούνται. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνυπολογίζονται, ώστε να υπολογιστεί η τελική τιμή για την τοποθέτηση των κουφωμάτων.

Most buyers believe that the cost of frames is based on their area. In other words, the price per square metre is calculated to get the final cost. That is, if 1 m2 costs 100€, then 2 m2 will cost 200€. However, this is not the case.

Πως ο χρόνος κατασκευής επηρρεάζει τις τιμές των κουφωμάτων

Ο χρόνος κατασκευής ενός κουφώματος, αναπόφευκτα επηρεάζει και την τελική τιμή του. Περίπου το 50% του συνολικού κόστους ενός κουφώματος αλουμινίου αφορά το χρόνο κατασκευής του. Πιο αναλυτικά ένας frame (windows & doors) manufacturer θα πρέπει να συμπεριλάβει στην τιμή, έξοδα ενοικίου και έξοδα για το προσωπικό, παράγοντες κόστους άμεσα συνδεδεμένους με το χρόνο.

Όσο περισσότερο οργανωμένος και τεχνολογικά ενήμερος είναι ένας κατασκευαστής,  τόσο περισσότερο μπορεί να ρίξει το κόστος.

Από την άλλη, όσο περισσότερη προσοχή και έμφαση στη λεπτομέρεια δώσει ο κατασκευαστής, τόσο περισσότερο χρόνο θα του πάρει η κατασκευή και η εγκατάσταση και αυτό θα φανεί στην αρχική τιμή. Εάν ο κατασκευαστής κάνει πρόχειρη και βιαστική δουλειά, τότε ίσως τα κουφώματα αλουμινίου να είναι “επικίνδυνα φθηνά”, και να δημιουργήσουν επιπρόσθετα κόστη στο μέλλον για τυχόν επιδιορθώσεις βλαβών ή κόστη από ενεργειακές απώλειες.

Οφείλει να σημειωθεί εδώ, πώς στην ηλιόλουστη Ελλάδα τα κουφώματα αλουμινίου σπάνια μπορούν να παραχθούν μαζικά, επειδή από τη μία υπάρχει μεγάλη ποικιλομορφία και από την άλλη το μεγάλο μέγεθος των επιθυμητών κουφωμάτων δεν επιτρέπει πολλές τη μαζική παραγωγή τους.

Στη Union Profile, εξελισσόμαστε διαρκώς και χρησιμοποιούμε τα πιο σύγχρονα εργαλεία για το σχεδιασμό, την κατασκευή και την εγκατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου και PVC, πράγμα που μας επιτρέπει να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε χαμηλές και ανταγωνιστικές τιμές. Παράλληλα η 20ετής εμπειρία μας και οι περισσότεροι από 15.000 ικανοποιημένοι πελάτες μας, εγγυώνται ένα άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα, απόλυτα προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες.

Οι τιμές του αλουμινίου & των προφίλ

Προφανώς, η τιμή της πρώτης ύλης, δηλαδή του αλουμινίου, παίζει καθοριστικό ρόλο στην τιμή των κουφωμάτων.

Εμείς πχ ως πιστοποιημένοι κατασκευαστές αλουμινίου προμηθευόμαστε το προφίλ  από μεγάλες εταιρείες κατασκευής προφίλ (όπως Exalco, Alumil) με διαφορετική τιμή ανα τετραγωνικό από την κάθε εταιρία, η οποία σχετίζεται μάλιστα με τον όγκο των επαναλαμβανόμενων αγορών που θα κάνει ο κατασκευαστής. 

Φυσικά παίζει ρόλο και το είδος του προφίλ αλουμινίου που θα χρησιμοποιηθεί, αφού υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνολογίες που έχουν να κάνουν με τη thermal-break, το είδος του τζαμιού, θέσεις για διπλά ή τριπλά τζάμια κ.α.

Στη Union Profile έχοντας έναν πολύ μεγάλο όγκο εργασιών πανελλαδικά, είμαστε σε θέση να διεκδικούμε και να παίρνουμε τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς από τους προμηθευτές μας για τα προφίλ αλουμινίου. Ο πελάτης μας συνεπώς επωφελείται άμεσα από την έκπτωση στην τιμή των κουφωμάτων, χωρίς να στερείται την ποιότητα.

Η καλύτερη περίοδος για να αγοράσετε φθηνά κουφώματα

Οι περισσότεροι καταναλωτές αντικαθιστούν τα παλιά τους κουφώματα τους μήνες Μάιο με Νοέμβριο, που ο καιρός είναι ακόμα καλός. Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα οι κατασκευαστές κουφωμάτων να έχουν αυξημένο φόρτο εργασίας αυτούς του μήνες, κάτι που αναμφίβολα οδηγεί σε αυξημένες τιμές.

Από την άλλη, τους χειμερινούς μήνες που η ζήτηση είναι σε ύφεση, οι κατασκευαστές κάνουν καλύτερες τιμές και ειδικές προσφορές, ώστε να αξιοποιήσουν το εργατικό δυναμικό και τις εγκαταστάσεις τους.

Επομένως κάνοντας αναβάθμιση τους χειμερινούς μήνες και θα καταφέρουμε να αγοράσουμε πιο φθηνά κουφώματα αλουμινίου και επιπρόσθετα αυξάνουμε την πιθανότητα οι εργασίες που θα συμβούν να μη γίνουν “πιεσμένα” χρονικά, αλλά με μεγαλύτερη έμφαση στη λεπτομέρεια και την ποιότητα.

Φθηνά κουφώματα; Μάλλον είναι ελλιπή και ακατάλληλα!

Στην αναζήτησή μας για φθηνά κουφώματα, θα πρέπει να προσέξουμε ώστε το τελικό προϊόν να φθάνει σ’ εμάς πλήρες και με συμβατά εξαρτήματα.

 Οι τιμές για την εγκατάσταση κουφωμάτων εξαρτώνται φυσικά από τα εξαρτήματα και την σωστή, ολοκληρωμένη εργασία.

Κάποιοι κατασκευαστές για να ρίξουν τις τιμές των κουφωμάτων τους, παραλείπουν μερικά από τα βήματα που απαιτούνται για τη σωστή εγκατάσταση τους ή δεν προσθέτουν όλα τα εξαρτήματα, επιβαρύνοντας φυσικά την ποιότητα της εγκατάστασης.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, πως υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τα Aluminum window frames και PVC που εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή απόδοσή τους και τη μακροζωία τους.

Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τρόπους που μειώνουν οι κατασκευαστές το κόστος είναι οι εξής:

  • Η χρήση ακατάλληλων ελαστικών ή άλλων εξαρτημάτων (π.χ. μεντεσέδες, μηχανισμοί συνδέσεως) που δεν ακολουθούν τις προδιαγραφές της εταιρείας κατασκευής και η απουσία γωνιών ελαστικών
  • Η χρήση ενεργειακών υαλοπινάκων αμφιβόλου ποιότητας από χώρες εκτός Ε.Ε.
  • Η χρήση φύλλων χωρίς πηχάκια για τα ανοιγόμενα κουφώματα

Φθηνά κουφώματα=ακριβά

Τα κουφώματα αλουμινίου με thermal-break, μηχανισμούς ασφαλείας και συμβατά εξαρτήματα και λάστιχα στεγανοποίησης, δεν είναι η φθηνότερη επιλογή. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι γι αυτό, τους οποίους αναλύσαμε παραπάνω. Όταν πρόκειται για την οικονομία, την άνεση σας, την ασφάλεια και την αισθητική, το φθηνά κουφώματα δεν είναι πάντα τα καλύτερα.

Subscribe to our newsletter

Read also

Explore our products

en_USEN

Ψάχνεις ενεργειακά κουφώματα με το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ή και χωρίς;

Τώρα κερδίζεις X2!

— Με καθε αγορα κουφωμάτων δωρο ασφαλεια σπιτιου —

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα για να μάθετε περισσότερα για το αποκλειστικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας και πως θα το αποκτήσετε ΔΩΡΕΑΝ.