Ανακαίνιση σπιτιού: Τα βήματα για το σωστό σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης ανακαίνισης

Δημοσιεύτηκε στις 15/07/2021

ανακαίνιση-σπιτιού

Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις την ανακαίνιση που τόσο καιρό σχεδίαζες και την έχεις αφήσει στην άκρη; Σε προβληματίζει το κόστος και δεν είσαι σίγουρος από που να ξεκινήσεις και τί να φτιάξεις πρώτο; Εμείς είμαστε εδώ για σένα! Στη Union Profile έχουμε μελετήσει και σχεδιάσει από πριν οικονομικά πακέτα για ανακαίνιση σπιτιού, ιδανικά για κάθε χώρο, ανάγκες και budget. Παρακάτω σου αναλύουμε ολοκληρωμένα τη διαδικασία που ακολουθούμε, ώστε να ξέρεις από πριν τι σου προσφέρουμε!

Βήμα 1 - Πρώτη επαφή με τον πελάτη

Στην πρώτη επαφή με τον πελάτη, γίνεται μια γενική συζήτηση που περιλαμβάνει:

 • Λειτουργικές ανάγκες που πρέπει να εξυπηρετηθούν
 • Σχεδιαστικό ύφος που θέλει ο πελάτης να ακολουθηθεί
 • Απορίες και ερωτήσεις για συγκεκριμένα ζητήματα

Μαζί με τον πελάτη μοιραζόμαστε τις σκέψεις και τις προτάσεις μας και βρίσκουμε τις ιδανικές λύσεις. Η λύση που θα βρεθεί, θα είναι αποτέλεσμα δημιουργικής σκέψης, σύνθεσης, ιδεών αποτυπωμένων στο χαρτί, σκίτσων, σχεδίων. Στη Union Profile, προσέχουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Αυτό το στάδιο είναι το πιο κρίσιμο και σημαντικό, γιατί από αυτήν την διαδικασία ο μηχανικός μας, θα μπορέσει να αντλήσει όλα εκείνα τα στοιχεία, προκειμένου να ξεκινήσει σωστά τη μελέτη του χώρου.

Βήμα 2 - Επιμέτρηση στο χώρο του πελάτη

Η πρώτη επίσκεψη για επιμέτρηση της εταιρίας μας στον χώρο του πελάτη είναι απαραίτητη. Η εταιρία κατόπιν ραντεβού στέλνει τον μηχανικό στο τόπο του έργου και αυτός με τη σειρά του καταγράφει τα πάντα.

Ο μηχανικός μπορεί να παρατηρεί και να αντιλαμβάνεται διαφορετικά πράγματα, λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας, έτσι οποιαδήποτε λεπτομέρεια που δεν έχει αναφερθεί από τον πελάτη, καταγράφεται και αξιοποιείται ανάλογα.

Βήμα 3 - Ολοκλήρωση καταγραφής ανακαίνισης

Ο μηχανικός της εταιρίας μας καταγράφει τον χώρο μετρώντας με ακρίβεια όλα τα σημεία, τις συνολικές διαστάσεις και τα επιμέρους μήκη. Σημειώνει τα ανοίγματα και τα εσωτερικά κουφώματα και τον σκελετό του κτιρίου. Όπως δοκάρια, κολώνες, τοιχία, καθώς επίσης κάθε εξάρτημα ηλεκτρολογικής και υδραυλικής εγκατάστασης.

Εκτός από τον χώρο, ελέγχει επίσης το γενικό περιβάλλον, τα γειτονικά κτίσματα, το ύφος της περιοχής, το φυσικό φως και όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την ιδιαιτερότητα ενός χώρου.

Με αυτή τη μέθοδο ολοκληρώνεται μια καταγραφή του υπάρχοντος κτίσματος / χώρου και στην συνέχεια με εργαλείο το σχέδιο και τις φωτογραφίες, η εταιρία μας μελετάει και προχωράει σε σκέψεις, λύσεις και προτάσεις, για να προκύψει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Βήμα 4 - Χρόνος εργασιών και προσφορά της ανακαίνισης σπιτιού

Στην συνέχεια, προσδιορίζεται ο χρόνος στον οποίο θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και εκδίδεται η προσφορά που περιλαμβάνει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για τις εργασίες και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση του σπιτιού σας.
Θα δείτε  τις συμφωνηθέντες εργασίες και το αντίστοιχο κόστος τους  μαζί με παρατηρήσεις, και επεξήγηση των εργασιών των υλικών, του έργου και γενικότερα γίνεται σαφές τι περιλαμβάνεται και τι όχι μέσα στην οικονομική προσφορά.

Τι θα κερδίσω με την ανακαίνιση σπιτιού;

Η ανακαίνιση θα κάνει το σπίτι πιο λειτουργικό καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες και θα σας προσφέρει αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής μέσα από μια μοντέρνα αισθητική.
Με μια έξυπνη εκμετάλλευση των τετραγωνικών και αλλάζοντας την διαρρύθμιση μπορείτε να κερδίσετε ακόμα και επιπλέον δωμάτια ενώ με σωστή διαχείριση του διαθέσιμου χώρου μπορείτε να ζείτε άνετα ακόμα και σε λίγα τετραγωνικά.

Η αλλαγή των χρωμάτων στους τοίχους με αυτά του προσωπικού σας γούστου θα σας φτιάχνουν τη διάθεση.
Επίσης, με μια ανακαίνιση αντιμετωπίζονται χρόνια τεχνικά προβλήματα του σπιτιού (π.χ. υγρασίες).
Σημαντικό γεγονός είναι ότι μετά την ανακαίνιση θα ανέβει η αγοραστική αξία του σπιτιού σας ενώ θα μπορεί να πωληθεί η να ενοικιαστεί ευκολότερα γιατί η πρώτη εντύπωση πάντα μετράει.
Τέλος, με την κατάλληλη ανακαίνιση θα φτιάξετε το σπίτι σας ακριβώς όπως εσείς το θέλετε και με χρήματα σαφώς λιγότερα από το κόστος αγοράς ενός καινούργιου σπιτιού.

Γιατί να κάνω ανακαίνιση σπιτιού;

 • Ο χώρος σας γίνεται λειτουργικός και εύχρηστος.
 • Αυξάνετε την αξία σε περίπτωση πώλησης , όπως επίσης και σε περίπτωση ενοικίασης.
 • Εξοικονομείτε ενέργεια, προσθέτοντας μονώσεις & νέα κουφώματα.
 • Η ποιότητα του σπιτιού σας θα είναι ισάξια σπιτιού μιας νέας οικοδομής, αφού όλα τα υλικά θα είναι καινούργια.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

 • Ανακαίνιση Σπιτιού
 • Ανακαίνιση Κουζίνας
 • Ανακαίνιση Μπάνιου
 • Ανακαίνιση Γραφείου
 • Ανακαίνιση Ξενοδοχείου
 • Ανακαίνιση Air Bnb
 • Ανακαίνιση Καταστημάτων

 

Ενημερωθείτε για τα πακέτα ανακαίνισης που προσφέρει η Union Profile κι επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στον προϋπολογισμό και στο χώρο σας!

Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα νέα; Εγγραφτείτε στο Newsletter μας

Διαβάστε επίσης

Αντικατάσταση Υαλοπινάκων με Ενεργειακούς Υαλοπίνακες 3ης γενιάς

30/06/2023

EXALCO – Νέο showroom συστημάτων αλουμινίου στο Βουκουρέστι

15/06/2023

Ποια είναι τα Καλύτερα Κουφώματα Αλουμινίου; Το Κλειδί για Άριστη Ποιότητα είναι ο Κατασκευαστής!

22/05/2023

elEL

Ψάχνεις ενεργειακά κουφώματα με το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ή και χωρίς;

Τώρα κερδίζεις X2!

— Με καθε αγορα κουφωμάτων δωρο ασφαλεια σπιτιου —

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα για να μάθετε περισσότερα για το αποκλειστικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας και πως θα το αποκτήσετε ΔΩΡΕΑΝ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας.