Search

6 πρακτικές συμβουλές για τη συντήρηση των παραθύρων PVC για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής τους

Δημοσιεύτηκε στις 27/09/2022

Καθαρισμός κουφωμάτων PVC

Τα κουφώματα PVC αποτελούν κορυφαία επιλογή για το σπίτι, καθώς και για χώρους που προορίζονται για εργασία ή παιχνίδι. Μερικά από τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρουν και τα κάνουν να ξεχωρίζουν είναι η εξαιρετική τοιυς μακροζωία, η αυξημένης άνεσης λόγω των ηχομονωτικών ιδιοτήτων τους και η ενεργειακής απόδοσης λόγω του υψηλού επιπέδου θερμομόνωσης. 

Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή στη χρήση και το χειρισμό τους, καθώς και στο να γίνεται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο σωστός καθαρισμός κουφωμάτων PVC, προκειμένου να είμαστε σε θέση να απολαμβάνουμε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα να κάνουμε την επένδυσή μας πιο αποδοτική. 

Με τη σωστή συντήρηση, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα παράθυρα και οι πόρτες μας από PVC θα διαρκέσουν περισσότερο.

Είναι ζωτικής σημασίας η προσοχή στον τρόπο χειρισμού των παραθύρων σας από PVC, εαν θέλετε να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής τους. Τα παράθυρα PVC διατίθενται σε διάφορα στυλ, με διαφορετικούς μηχανισμούς ανοίγματος και εξαρτήματα υλικού, οπότε η σωστή συντήρηση εξαρτάται από το είδος, και είναι απαραίτητη αν θέλετε να διαρκέσουν για πολλά χρόνια.

6 πρακτικές συμβουλές για τη σωστή χρήση των παραθύρων PVC

Δώστε μεγάλη προσοχή στις ακόλουθες συμβουλές, προκειμένου να διατηρήσετε τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια των κουφωμάτων σας:

1. Προσπαθήστε να μην προσθέτετε περισσότερο βάρος στο κινητό φύλλο του παραθύρου.

2. Μην τοποθετείτε αντικείμενα ανάμεσα στο κινητό και το σταθερό φύλλο του παραθύρου.

3. Μην χτυπάτε με δύναμη το φύλλο του παραθύρου στον τοίχο (μια ισχυρή πρόσκρουση ενέχει τον κίνδυνο θραύσης του γυαλιού ή και τραυματισμού).

4. Να είστε προσεκτικοί με το πλαίσιο στα συρόμενα παράθυρα και τις συρόμενες πόρτες, εάν είναι ψηλότερο από το παράθυρο ή την πόρτα, καθώς θα μπορούσατε να σκοντάψετε και να τραυματιστείτε.

5. Όταν οι συρόμενες πόρτες είναι κλειστές, ίσως να μην τις προσέξουμε, επομένως χρειάζεται προσοχή.

6. Σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε ή να ρυθμίσετε τα κουφώματά σας από PVC ή αλουμίνιο, ζητείστε βοήθεια μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό.

 

Συντήρηση & καθαρισμός κουφωμάτων PVC

Τα παράθυρα PVC πρέπει να αντιμετωπίζονται προσεκτικά και να συντηρούνται τακτικά για την καλύτερη δυνατή απόδοση. Για να αποφύγετε να βλάψετε τα μέρη και την απόδοση των παραθύρων σας κατά τη συντήρηση, είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε πώς να επιλέγετε και να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού.

  • Για να λιπάνετε και να διατηρείτε την απόδοση των μεντεσέδων και του υλικού, χρησιμοποιήστε σπρέι από ένα ειδικό λιπαντικό που σταματά το ξηρό τρίψιμο και την πρόωρη φθορά των κινητών εξαρτημάτων.
  • Χρησιμοποιείτε διάλυμα καθαρισμού προφίλ PVC είναι ένα μη λειαντικό μείγμα μοναδικών διαλυτών που καθαρίζει και προστατεύει από τις ακτίνες UV, ενώ παράλληλα απομακρύνει τους λεκέδες και τα υπολείμματα.
  • Το ειδικό διάλυμα ελαστικών εξασφαλίζει τη διατήρηση της ελαστικότητας και της χρησιμότητας των ελαστικών παρεμβυσμάτων, αποτρέποντας το σχίσιμο ή την προσκόλληση τους στο προφίλ PVC.
  • Πανί σχεδιασμένο αποκλειστικά για χρήση με το μέσο καθαρισμού προφίλ PVC.

Συντήρηση υλικού

Το μηχανικό εξάρτημα ενός παραθύρου είναι από τα πιο κρίσιμα εξαρτήματα για τη διασφάλιση της καλύτερης απόδοσης και της μακροπρόθεσμης αξιοπιστίας των κουφωμάτων PVC. Χρειάζεται ειδικό λάδι το οποίο ψεκάζεται στους μεντεσέδες και στο εσωτερικό κάθε κινούμενου υλικού (αφού αφαιρεθούν τα προστατευτικά καπάκια).

Καθαρισμός κουφωμάτων PVC

Υπάρχουν στην αγορά ειδικά καθαριστικά για τα κουφώματα από PVC και με ένα υγρό πανί μπορείτε να τα καθαρίσετε πολύ αποτελεσματικά. Το ελαφρύ τρίψιμο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό της επιφάνειας κατά μήκος του προφίλ PVC. Σας συμβουλεύουμε να μην τρίβετε το δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις. Επιπλέον, είναι ζωτικής σημασίας να αποφύγετε το σκούπισμα της επιφάνειας του προφίλ μετά τον καθαρισμό- με αυτόν τον τρόπο εμποδίζετε το μέσο καθαρισμού δημιουργεί μια προστατευτική επίστρωση με αδιαβροχικές ιδιότητες και βελτιωμένη αντοχή στις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου.

Συντήρηση των ελαστικών παρεμβυσμάτων

Πριν από τη χρήση του ειδικού διαλύματος, σας συνιστούμε να σκουπίσετε απαλά τη σκόνη από τα παρεμβύσματα με ένα καθαρό, υγρό πανί. Αφού αφαιρέσετε τη σκόνη με το καθαρό πανί, απλώστε καλά το ειδικό διάλυμα σε όλες τις φλάντζες των παραθύρων. Το διάλυμα που θα εφαρμοστεί με αυτόν τον τρόπο θα προκαλεί την ολίσθηση του νερού από τις φλάντζες και θα διατηρηθεί η ελαστικότητά τους.

Καθαρισμός μονωτικού γυαλιού κουφωμάτων PVC

Το γυαλί των παραθύρων PVC παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη συναρμολόγηση των παραθύρων, επομένως ο τακτικός καθαρισμός του είναι σημαντικός, ιδίως για την αισθητική της κατοικίας σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές ουσίες που κυκλοφορούν στην αγορά για τον καθαρισμό του γυαλιού. Σας συνιστούμε να αποφεύγετε τα προϊόντα με βάση την αλκοόλη, καθώς προσελκύουν περισσότερη σκόνη, γεγονός που θα δυσχεράνει τη διαδικασία καθαρισμού. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αποφεύγετε τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων για τον καθαρισμό των παραθύρων, ανεξάρτητα από το είδος της βρωμιάς.

Οι μηχανισμοί, το προφίλ και τα ελαστικά παρεμβύσματα είναι τα θεμελιώδη συστατικά των παραθύρων PVC και είναι ζωτικής σημασίας για τη μέγιστη απόδοσή τους. Η μακροζωία και η αντοχή τους επηρεάζονται άμεσα από τη σωστή συντήρηση και τον καθαρισμό.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη των παραθύρων και των θυρών από PVC, η Union Profile συνιστά να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία συντήρησης αυτών των στοιχείων τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο!

Η διαδικασία είναι απλή, δεν διαρκεί πολύ και σας βοηθάει να διατηρήσετε τα παράθυρά σας από PVC για πολύ καιρό!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διαβάστε επίσης

Εξερευνήστε τα προϊόντα μας

elEL

Ψάχνεις ενεργειακά κουφώματα με το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ή και χωρίς;

Τώρα κερδίζεις X2!

— Με καθε αγορα κουφωμάτων δωρο ασφαλεια σπιτιου —

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα για να μάθετε περισσότερα για το αποκλειστικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας και πως θα το αποκτήσετε ΔΩΡΕΑΝ.