Search

7 Λόγοι Για Να Εγκαταστήσετε Ρολά – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Δημοσιεύτηκε στις 16/09/2022

ρολά-παραθύρων

Για όλους εσάς που αναρωτιέστε αν τα εξωτερικά ρολά παραθύρων και μπαλκονόπορτας αξίζουν τον κόπο, καταγράψαμε τη σημασία τους και γιατί είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για εσάς να τα τοποθετήσετε στο ακίνητό σας. Πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να γίνει κατανοητό το εξής: Υπάρχουν 2 τύποι ρολών παραθύρων, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις. Και στις 2 περιπτώσεις, το κουτί είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Η επιλογή γίνεται πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Βασικός παράγοντας επίσης είναι η θέση του ακινήτου και οι κλιματικές συνθήκες.

Το φυλλαράκι κατασκευάζεται από προφίλ αλουμινίου. Ενδείκνυνται για κουφώματα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων και προτείνεται η τοποθέτηση μοτέρ, καθώς έχουν μεγαλύτερο βάρος. Τα μοτέρ σηκώνουν ρολά από 8 κιλά έως και 215 κιλά. Σε περιπτώσεις ρολών αλουμινίου βαρέως τύπου μέχρι 18 κιλά, μπορεί να τοποθετηθεί ενισχυμένος ιμάντας.

2. Ρολά πολυουρεθάνης

Ρολά αλουμινίου ελαφρού τύπου που ενδείκνυνται για κουφώματα μικρών διαστάσεων (παράθυρα). Εδώ, τα φυλλαράκια (ψάθα) είναι κατασκευασμένα από πολυουρεθάνη.  Η συνήθης επιλογή κίνησης είναι ο ιμάντας. Ο ιμάντας χρησιμοποιείται για την κίνηση ελαφριών ρολών μέχρι 12 κιλά.

7 λόγοι να τοποθετήσετε ρολά στα παράθυρα και τα πλεονεκτήματά τους

1. Προστασία & Ασφάλεια

Τα ρολά ασφαλείας προσφέρουν προστασία από εισβολείς καθώς είναι δύσκολο να παραβιαστούν και να σπάσουν. Λειτουργούν ως ένας αποτελεσματικός αποτρεπτικός παράγοντας  και αποτελούν βασική πτυχή ενός συστήματος ασφαλείας. Μπορείτε ακόμη να τα ενισχύσετε προσθέτοντας στα ρολά σας κλειδαριές ή ασφάλειες.

Τα εξωτερικά ρολά παραθύρων παρέχουν επίσης εξαιρετική μόνωση και έλεγχο της θερμοκρασίας, διατηρώντας το χώρο σας δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα. Τα ειδικά σχεδιασμένα ρολά παραθύρων και μπαλκονόπορτας που προσφέρει η Union Profile, έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν τη θερμότητα και να ρυθμίζουν τη ροή του αέρα. Για την επίτευξη της μείωσης σε εξωτερικές απώλειες θερμότητας και ήχου, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης θερμομονωτικού κουτιού.

3. Προστασία από καιρικά φαινόμενα

Εκτός από τον έλεγχο της θερμοκρασίας και τη μόνωση, προσφέρουν επίσης προστασία από τις καιρικές συνθήκες, προστατεύοντάς σας από ανέμους μέχρι και 100 km/h χωρίς να ταρακουνηθούν. Μπορούν επίσης να αντέξουν τις χαλαζοπτώσεις και τις έντονες βροχοπτώσεις και είναι κατασκευασμένα για να εκτρέπουν τυχόν συντρίμμια, όπως κλαδιά, ώστε να αποφεύγονται ζημιές στα παράθυρά σας.

4. Εξοικονομήστε Ενέργεια

Μια από τις κύριες ανησυχίες των ιδιοκτητών ακινήτων είναι η μείωση των λογαριασμών ενέργειας, οι οποίοι εύκολα εκτοξεύονται στα ύψη αν η ηλεκτρική ενέργεια δεν χρησιμοποιείται προσεκτικά. Η εγκατάσταση ρολών παραθύρων αλουμινίου με πολυαμίδια, μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας έως και 60%.

5. Ιδιωτικότητα και συσκότιση

Εγκαθιστώντας ρολά, μπορείτε να ελέγχετε την ποσότητα του φωτός στο εσωτερικό του σπιτιού σας, αυξάνοντας έτσι την ιδιωτικότητα με την άνεσή σας. Έχετε τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια σας, χάρη στις εφαρμογές Smart Home. Με την τοποθέτηση εξωτερικών ηλεκτρικών ρολών με τηλεχειριστήριο ή από το κινητό σας!

6. Μείωση του θορύβου

Μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας εγκαθιστώντας οικιακά ρολά, τα οποία προσφέρουν ένα πρόσθετο πλεονέκτημα αποκλεισμού του εξωτερικού θορύβου και της φασαρίας έως και 50%. Δεδομένου ότι η ηχομόνωση λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις, μπορείτε να διασκεδάζετε στο σπίτι σας μέχρι αργά το βράδυ χωρίς να ανησυχείτε για παράπονα των γειτόνων σας.

7. Εύκολη χρήση και αισθητική

Τα ρολά μπορούν επίσης να ενισχύσουν την αισθητική και τη λειτουργικότητα του χώρου σας. Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μπορούν να σχεδιαστούν κατά παραγγελία ώστε να ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε σπίτι, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάλογα με την αρχιτεκτονική και το στυλ του ακινήτου σας.  Ξεκάθαρα, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε αξία, αισθητική και λειτουργικότητα στο χώρο σας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διαβάστε επίσης

Εξερευνήστε τα προϊόντα μας

elEL

Ψάχνεις ενεργειακά κουφώματα με το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ή και χωρίς;

Τώρα κερδίζεις X2!

— Με καθε αγορα κουφωμάτων δωρο ασφαλεια σπιτιου —

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα για να μάθετε περισσότερα για το αποκλειστικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας και πως θα το αποκτήσετε ΔΩΡΕΑΝ.