Νέο Εξοικονομώ 2022-2023

Προχωράμε μαζί σ’ ένα ενεργειακό μέλλον

Σπίτι, όπως το θέλετε.

Εμείς αναλαμβάνουμε, εσείς απολαμβάνετε το αποτέλεσμα.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας, και ένας εκπρόσωπος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Εξοικονομώ με Union Profile

Η Union Profile, πρωτοπόρος στην κατασκευή κουφωμάτων αλουμινίου και PVC στην Ελλάδα, βρίσκεται δίπλα σας για να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε την αναβάθμιση του σπιτιού σας.

Προιόντα ειδικά για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ. Ενεργειακά κουφώματα – Συστήματα Smart Home – Θερμοπροσόψεις – Βιοκλιματικές πέργκολες, είναι μερικά από τα προϊόντα που σας προσφέρουμε.

Επωφεληθείτε από την επιδότηση για να βελτιώσετε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια. Αναβαθμίστε την ποιότητα ζωής σας και την αξία του.

Νέο Εξοικονομώ έως το 2025

Thanks to this program, greek citizens can renovate and upgrade their home or their business space at low cost. Get the comfort, quality of life and security you desire.

 1. Application for an individual apartment or detached house.
 2. Type A condominium application.
 3. Type B condominium application.
 1. Αντικατάσταση κουφωμάτων.
 2. Installation / upgrade of thermal insulation.
 3. Heating / cooling system upgrade.
 4. Hot water system using Renewable Energy Sources.
 5. Other Savings - Autonomy Interventions (photovoltaic, smart home, elevator upgrades, etc.).

In order to cover the same Participation within the eligible intervention budget, the possibility of bank borrowing is provided. The interest rate of the loan agreement is subsidised at 100% for all income categories.

The cost of the project consultant, the fee for the issuance of the Electronic Identity, as well as any other
study costs are covered to a certain extent by the Programme.

Κουφώματα αλουμινίου που υπάγονται στο Εξοικονομώ

Τα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου που κατασκευάζουμε, είναι υψηλής ποιότητας και αισθητικής, και δίνουν στο χώρο σας αξιόπιστες λύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Ανταποκρίνονται πλήρως στις προδιαγραφές του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ.  Βρείτε τα ιδανικά συστήματα με βάση τις τεχνικές τους προδιαγραφές.

Γιατί να επιλέξω Union Profile;

0
Happy clients
0
Έργα
0
Εξοικονομώ
Λ. Κηφισού 44, Αθήνα

Επισκεφτείτε το Showroom μας

Τα 10 νέα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης του 2022

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΕΩΣ ΤΟ 2025

Το ΝΕΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2022-2023 θα προκηρυχθεί τους επόμενους μήνες και η υποβολή αιτήσεων αναμένεται να γίνει τον Απρίλιο του 2023. Στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν ιδιοκτήτες για την κύρια κατοικία τους ή για νοικιασμένο σπίτι που χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία.

Επιλέξιμες δαπάνες είναι:

 1. αντικατάσταση κουφωμάτων
 2. τοποθέτηση-αναβάθμιση θερμομόνωσης
 3. αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης /ψύξης
 4. εγκατάσταση συστημάτων ζεστού νερού χρήσης με αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
 5. έξυπνα συστήματα διαχείρισης (smarthome)

Η πλατφόρμα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο. Η δράση θα καλύπτει ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων, ενεργειακή αναβάθμιση παραγωγικών διαδικασιών, συστήματα ανάκτησης θερμότητας, εγκατάσταση «έξυπνων» ενεργειακών συστημάτων, ηλεκτρικά οχήματα διανομής κ.λπ. Δικαίωμα για επιδότηση θα έχουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, όπως είναι φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, μικροβιοτέχνες αλλά και μεγαλύτεροι καταναλωτές.

Αφορά σε ένα ειδικό πρόγραμμα χαμηλότοκων δανείων ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, με συγχρηματοδότηση 375 εκατ. από το κράτος και 125 εκατ. από τις τράπεζες.

Ο σκοπός είναι να εξασφαλιστεί πάρα πολύ χαμηλό επιτόκιο, για την αγορά πρώτης κατοικίας από 10.000 πολίτες μέχρι 39 ετών, σε περιοχές που υπάρχουν σήμερα παλαιά κτίρια.

Με το πρόγραμμα αυτό θα μπορεί για παράδειγμα ένα ζευγάρι, με ελάχιστη συμμετοχή, να αγοράσει ένα σπίτι αξίας 100.000 ευρώ και να πληρώνει μηνιαία δόση 275 ευρώ. Ποσό, δηλαδή, πολύ μικρότερο από το ενοίκιο που θα έδινε για να μισθώσει μία κατοικία.

Είναι ένα πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση κατοικιών για τη νέα γενιά, από 18-39 ετών. Εκτιμάτε ότι θα αναβαθμιστούν ενεργειακά περισσότερες από 20.000 κατοικίες νέων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ενότητες: το «Εξοικονομώ για Νέους» και το «Ανακαινίζω για Νέους».

α) Στο «Εξοικονομώ για Νέους» οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ. Το ακίνητο πρέπει να είναι ιδιόκτητο ή ιδιοκατοικούμενο ή αν ο ωφελούμενος το ενοικιάζει σε τρίτους, να έχει την επικαρπία του ακινήτου.

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός είναι έως 25.000€ και το ποσοστό επιδότησης κυμαίνεται από 50% έως 90%. Για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής παρέχεται άτοκος δανεισμός.

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων, η εξωτερική θερμομόνωση, τα συστήματα θέρμανσης – ψύξης, τα συστήματα παροχής ζεστού νερού χρήσης, τα συστήματα smart home και οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές.

β) Στο «Ανακαινίζω για Νέους» που παρέχει χαμηλότοκα δάνεια μέχρι 7.000 ευρώ για εργασίες αναβάθμισης της κατοικίας οι δικαιούχοι πρέπει να καλύπτουν το ίδιο εισοδηματικό όριο με το «Εξοικονομώ», προβλέπεται ωστόσο επιπλέον επιδότηση ύψους 3.000 ευρώ για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Το ακίνητο πρέπει να είναι ιδιόκτητο ή ιδιοκατοικούμενο ή αν ο ωφελούμενος το ενοικιάζει σε τρίτους να έχει την πλήρη κυριότητα ή την επικαρπία του ακινήτου.

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός είναι έως 10.000 ευρώ και το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται σε 30% για όλους. Για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής παρέχεται χαμηλότοκος δανεισμός έως 7.000 ευρώ. Αντίστοιχα από το πρόγραμμα αυτό επιδοτείται η ανακαίνιση χώρων μπάνιου και κουζίνας, η αντικατάσταση της πόρτας εισόδου, η αντικατάσταση και οι επισκευές ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, η αντικατάσταση επιφανειών πατωμάτων, τα επιχρίσματα και οι επισκευές δομικών στοιχείων.

Στο νέο πρόγραμμα, που θα θυμίζει μάλλον το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» το βάρος θα δοθεί στο να επιλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά την αντικατάσταση παλαιών θερμοσιφώνων με ηλιακούς. Στο σενάριο αυτό, η επιδότηση μπορεί να φθάνει έως και τα 1.000 ευρώ ανάλογα με τα κριτήρια, εισοδηματικά και κοινωνικά που θα ανακοινωθούν, προκειμένου ένα νοικοκυριό να μειώσει κατά 20% την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, εξετάζονται και τα σενάρια για την επιδότηση φωτοβολταϊκών στέγης αλλά και για την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας.

Με πρόσφατη απόφαση του υπουργού Ενέργειας και οι 47.433 επιλαχόντες του Εξοικονομώ 2021 εντάσσονται ως κατ’ αρχήν επιλέξιμοι στο πρόγραμμα. Έτσι ο προϋπολογισμός του Εξοικονομώ 2021 αυξάνεται κατά 591,7 εκατ. ευρώ και ανέρχεται πλέον συνολικά σε 1,2 δισ. ευρώ.

Αφορά στη χορήγηση δανείων για αγορά ή ανακαίνιση κατοικιών. Το πρόγραμμα για το στεγαστικό δάνειο θα απευθύνεται σε νέους έως 39 ετών, φοιτητές και νέα ζευγάρια.

Το στεγαστικό πρόγραμμα ύψους 1,8 δισ. αναμένεται να ενεργοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2022 και θα απευθύνεται σε πάνω από 100.000 ωφελούμενους, προκειμένου να αποκτήσουν ή να μισθώσουν φθηνότερο σπίτι.

Με αυτό το πρόγραμμα θα δοθούν κίνητρα για να ανακαινιστούν παλιά σπίτια χωρίς να αποκλείεται η ενεργειακή αναβάθμιση. Ιδιοκτήτες κενών κατοικιών έως 100 τ.μ. σε αστικά κέντρα θα λάβουν επιδότηση έως 40 % για εργασίες ανακαίνισης των κατοικιών, (ύψους έως 10.000 ευρώ) οι οποίες θα πρέπει στη συνέχεια να νοικιαστούν τουλάχιστον για τρία έτη. Δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 40.000€ και ακίνητη περιουσία έως 300.000€. Επίσης, θα πριμοδοτούνται όσοι έχουν μικρότερη ακίνητη περιουσία και ζητούν μικρότερη ενίσχυση από τη μέγιστη.

Οι ιδιοκτήτες π.χ. που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Κάλυψη» θα έχουν εγγυημένο εισόδημα από το μίσθωμα που θα καταβάλει το κράτος, για τις κατοικίες τους, οι οποίες θα διατεθούν σε νέους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Το κράτος αναλαμβάνει επίσης τις επισκευές.

Κάθε φυσικό πρόσωπο που πραγματοποιεί εργασίες ενεργειακής, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης ακινήτου, θα μπορεί το 40% των χρημάτων που θα καταβάλλει σε κάθε έτος να εκπίπτει από τις οφειλές φόρου εισοδήματος των τεσσάρων ετών που έπονται του έτους καταβολής των εξόδων.

Το ανώτατο όριο για το ύψος των δαπανών είναι 16.000 ευρώ, άρα το μέγιστο ποσό έκπτωσης φόρου που θα δικαιούται ένας ιδιοκτήτης ακινήτου (π.χ. κατοικίας, γραφείου, καταστήματος κλπ) συνολικά την τετραετία θα φθάνει τις 6.400€(1.600€ κατ’ έτος).

en_USEN
SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ! Με κάθε αλλαγή κουφωμάτων αξίας 5500€ ΔΩΡΟ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΠΟΡΤΑ!
SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ! Με κάθε αλλαγή κουφωμάτων αξίας 5500€ ΔΩΡΟ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΠΟΡΤΑ!

Με δωρεάν τοποθέτηση και επιλογή επένδυσης